Hoe gezond zijn olijven?

 

Zijn olijven gezond?
Dat olijfolie gezond is inmiddels wel bekend, maar dat komt
natuurlijk door de olijf, waar het van word gemaakt. In landen
waar het veel gebruikt word is dan ook de hart gezondheid
en het bloedvatenstelsel gezonder dan in andere landen.

Dit komt door de enkelvoudige onverzadigde vetzuren
die oliefolie bevat. Olijven bevatten veel natuurlijke
antioxidanten, waaronder vitamine E, deze helpt tegen
de veroudering. Door het eten van olijven neemt de
triglycerine in het bloed af, daardoor word je hart en
bloedvatenstelsel minder belast. Ook de bloeddruk
neemt hierdoor af en verminderd het eten van olijven
de kans op hartkwalen en hersenaandoeningen.

Zo zijn er ook onderzoeken gaande om wetenschappelijk aan te tonen dat een dieet met
olijfolie en groenten de kans op bv borstkanker met 75% wordt verkleind. Daarnaast
beschermt olijfolie ook de maag en het helpt de lever beter functioneren. Ook vermindert
het gebruik van olijfolie de kans op reumatische artritis met zo’n 80% en helpt het bij het
voorkomen van osteoporose. Het effect wordt zelfs nog groter als er regelmatig vis bij
gegeten wordt. Een olijf bevat onder andere ijzer, vitamine D, vitamine B1 en B2.
Het bevat geen cholesterol en per 100 gram maar 142 calorieën.

 


Laatst toegevoegde artikelen

Last van Migraine? Extra Honger door suiker
Fietsen is gezond! Hoe gezond zijn Rode Bessen?
Is een waterpijp gezond? Hoe gezond zijn Lychees?
Gele Kiwi gezond Is de Zon gezond?